KUMRU KİMYA

SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.

Ana amacı müşteri memnuniyeti olan Kumru Kimya, 1972 yılından bu yana plastik hammaddelerinin ticaretini yapmak üzere kurulmuştur. Bu doğrultuda tüm dünyadaki özellikle Avrupa, Uzakdoğu ve Asya’daki en önemli petrokimya üreticileriyle ticaret yapmaktadır. Kumru Kimya temel olarak Üre formaldehit, melamin formaldehit ve fenol formaldehit (bakalit) baskı tozları, glazing powder (lamalit) Polietilen (PE), Polipropilen (PP),Polivinilklorür (PVC), Polistiren (PS) ve ABS hammaddelerinin dış ticaretini yapmaktadır.


FENOL FORMALDEHİT - BAKALİT

fenol formaldehit bakalit ürün grubu

*****Stoklarımızda enjeksiyonluk ve baskılık siyah bakalit baskı tozu bulunmaktadır. Piyasadaki en uygun fiyatlar için iletişime geçiniz. Firmamız üretimleriniz için dünyadaki farklı bakalit hammadde üreticilerinden hammadde tedarik etmektedir.



Fenol formaldehit ya da piyasada diğer bilinen adıyla bakalit, Leo Hendrik Baekeland (1863-1944) adlı belçikalı kimyacı tarafından 1909 yılında bulunmuştur. Formaldehit ve fenolün, bazik ortamda amonyakla ısıtılması ile elde edilen suni bir reçinedir. reçineleşme olayı sırasında bakalit, ilkin sıvı ya da macun kıvamında bir maddedir. bu haline kısaca a bakaliti denir. isı verilerek katı hale getirilir. bu haline ise b bakaliti denir. ardından toz hâline getirilerek kâğıt, asbest, elyaf, boyalar gibi dolgu maddeleri ile karıştırılarak kalıplara konur ve tekrar ısıtılarak sertleştirilir. bu son haline ise c bakaliti denir. böylelikle istenilen biçimde ve istenilen yerde kullanılacak duruma getirilmiş olur.


Elektrik malzemesi ve eşyası yapımlarında kullanılan önemli sentetik maddelerden biridir.askeri amaçlı olarak özellikle mayın yapımında kullanılmaktadır. bunun en önemli nedeni sert oluşu ve mayın tarama aygıtlarına yakalanmamasıdır.


Fenol formaldehit baskı tozunun/bakalit tozunun genel özellikleri


Fenol formaldehit baskı tozu gerek enjeksiyon baskı, gerekse kompresyon baskı yöntemiyle işlenerek özellikle elektrik yalıtkanlığı ve ısı yalıtkanlığı gerektiren bir çok nihai üründe sahip olduğu aşağıdaki özellikler sayesinde sıklıkla kullanılır.


1)Basılan parçaların pürüzsüz ve parlak yüzeye sahip olması


2)Basılan parçalarda yüksek boyutsal kararlılık


3)İnce parçalarda kırılganlık ve düşük darbe dayanımı


4)Kolay işlenebilme özelliği


5)Kimyasal özelliklerini dondurucu soğukta dahi koruması


6)Basılan parçalarda yüksek sıcaklığa dayanıklılık (150C’e kadar boyutsal kararlılığını korur ve herhangi bir deformasyon yaşanmaz)


7)Düşük sıcaklık iletkenliği (Bu sayede tava, tencere kulp ve sapları dokunmaya elverişli bir şekilde soğuk kalır)


8)Çok zor bir şekilde yanma özelliği (Bu sayede yangın çıkarma ihtimali olan parçalarda güvenle kullanılabilir)


9)Alkole, yağlara ve birçok solvent ve zayıf asit ve alkalilere karşı kimyasal dayanıklılığı yüksektir.


10)Yüksek elektrik yalıtkanlığı


Kaliteli fenol formaldehit/bakalit hammaddesi nasıl olmalıdır?


Piyasada envai çeşit fenol formaldehit hammaddesi bulunması, üreticilerin doğru tedarikçiyi seçme konusunda zorlayabilir. Kaliteli hammaddenin seçilmesi, hem üretim sürecinde verimliliğin arttırılması, hem de üretilen nihai ürünün vadedilen performans özelliklerini sağlaması açısından hayati önem taşımaktadır. Kumru Kimya olarak çözüm ortaklarımıza sunduğumuz bakalit hammaddesinin kalitesini aşağıdaki özellikler ile deneyimleyebilirsiniz.


Devamını okumak için tıklayın.


Kullanım alanları


Özellikle ısı direnci ve elektriği yalıtması sebebiyle elektrik malzemelerinde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle ampül duylarında ve bobin gibi malzemelerde hammadde olarak tercih edilir. Son zamanlarda melamin formaldehit fiyatlarının pahalı olması sebebiyle mutfak eşyalarının saplarında da tercih edilmeye başlanmıştır. Özellikle çaydanlık ve tencere sapları siyah fenol formaldehit hammaddesi ile üretilerek boyanmaktadır.


Fenol formaldehit baskı tozları kalıplı baskı makinalarında, küllük, tencere ve çaydanlık sapları, ampül duyları gibi çeşitli maddelerin üretilmesinde kullanılırlar. Enjeksiyon ve baskılık olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır. Hammadde akışkanlık, baskı zamanı ve sıcaklığı gibi faktörlere bağlı olarak kalıpta şekillenmektedir. Akışkanlığın arttırılması ile baskı zamanı kısaltılabilir fakat bu hammaddenin içindeki katalizör miktarının arttırılmasını gerektireceğinden hammaddenin miatı da kısalmaktadır.


Tel : (0212) 292 23 48 - 292 23 49  Fax : (0212) 292 50 27              ENGLISH      SITEMAP